Společné prohlášení APSS ČR a Charity České republiky k dofinancování sociálních služeb v r. 2019

Společné prohlášení APSS ČR a Charity České republiky: Poskytovatelé sociálních služeb souhlasí s prohlášením krajů ČR: MPSV ČR posílá na sociální služby 1 miliardu, nikoliv chybějící 2 miliardy.

Veřejné prohlášení náměstků hejtmana a radních krajů k způsobu dofinancování sociálních služeb

Veřejné prohlášení náměstků hejtmana a radních krajů zodpovědných za sociální oblast k způsobu dofinancování sociálních služeb v roce 2019 tak, jak byl prezentován ministryní práce a sociálních věcí Janou Maláčovou a ministryní financí Alenou Šilerovou.

Nové stolky pro klienty domova

Nové stolky pro naše klienty "Podpořeno z programu Výboru dobré vůle - Nadace Olgy Havlové"

Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Celkem 119 184 663 korun. Tolik se letos vybralo do 23 908 pokladniček Tříkrálové sbírky. Dnes místní charity pod úředním dozorem rozpečetily ty poslední a peníze z nich sečetly. Kluci a děvčata v přestrojení za tři krále koledovali a vybírali peníze do pokladniček prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika nyní děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Rekordní Tříkrálová sbírka

Tříkrálová sbírka 2019 opět posunula hranici vykoledované částky. Díky štědrým dárcům se v Plzeňské diecézi  vykoledovalo 5 468 009 , což převyšuje o 430 214 Kč částku z loňského roku.

Světový den chudých

V neděli 18. listopadu si připomeneme Světový den chudých, který vyhlásil papež František v roce 2016. První Světový den chudých se konal 19. listopadu 2017. Papež skrze novou tradici vybízí věřící k aktivní a konkrétní solidaritě s chudými. Protože chudoba je podle Františka srdcem evangelia.

Slavíme 25 let

1. listopadu 1993 byla oficiálně založena Diecézní charita Plzeň. Biskup František Radkovský podepsal zřizovací dekret a Charita vstoupila nesmělými krůčky na scénu sociálních služeb. Od té doby se mnohé změnilo.

Rozhovor Jiřího Lodra v rozhlase

Ředitel Diecézní charity Plzeň Jiří Lodr byl hostem Českého rozhlasu Plzeň. Rozhovor si vyslechnětě zde:

Zájezd seniorů díky Karlovarskému kraji

Dne 22. září 2018 se konal zájezd pro Klub seniorů na Domažlicko, který byl  financován z dotace Karlovarského kraje ve výši 10 000 Kč.

Senioři navštívili hrad a zámek v Horšovském Týně, dále muzeum v Klenčí pod Čerchovem a kostel v Trhanově. Zájezdu se zúčastnilo celkem 41 seniorů, z toho 1 s průkazem ZTPP/P + doprovod.

Dotace tak pomohla aktivizaci Klubu seniorů při FCH Mariánské Lázně, kteří  pomáhají v dobročinných aktivitách a tento zájezd byl i poděkováním Karlovarskému kraji za jejich službu.

Moc děkujeme Karlovarskému kraji za tuto finanční pomoc.

logo KK

Charita na pouti v Teplé

15. září se uskuteční v klášteře v Teplé tradiční diecézní pouť. Letošní program je přizpůsoben 25. výročí založení Diecéze plzeňské. Diecézní charita Plzeň jako jedna ze zřizovaných organizací biskupstvím zde bude prezentovat své služby. Rovněž výrobky klientů ze sociálně terapeutických dílen v Domažlicích, Rokycanech a výrobky klientů ze stacionáře pro postižené Alzheimerovou chorobou v Karlových Varech.

Podrobný program pouti zde: Diecézní pouť v Teplé