Domovem pro seniory zněla hudba

P1310620Vystoupení dětského folklorního souboru Stodský Dudáček, které se uskutečnilo v neděli 3.9.2017.

Dne 3.9. 2017 Domov pro seniory Jana Pavla II. navštívil dětský folklorní soubor Stodský Dudáček. Ten již několik desetiletí působí při Základní umělecké škole Stod. Celý soubor společně s folklorním souborem z Horšovského Týna nacvičoval v Butově na červnový Mezinárodní folklorní festival ve Strážnici.

V dopoledních nedělních hodinách zazněli v našem domově housle, flétny, klarinety a další hudební nástroje. Přijeli za námi děti z folklorních souborů. Klienti zprvu byli zaskočeni, protože se tolik akcí neplánuje zrovna na víkendové dny, ale rozhodně návštěvu a zpestření uvítali.

Klientky obdivovaly krásná mladá děvčata v krojích a bravurní nacvičení muzikantů, kteří je doprovázeli na všelijaké hudební nástroje. Společně jsme si zazpívali chodské lidové písně a po vystoupení následoval veliký aplaus nejen od klientů, ale i od lidí co se přišli podívat z okolí.

"Nebýt tu tak málo místa, tak si s paní Monikou (naše pečovatelka) i zatanucuju, jak nám krásně hráli." řekla pí. Růžičková, jedna z klientek našeho zařízení.

Všem se vystoupení velice líbilo. Bylo vidět, že ani jeden nevystupuje poprvé a na to jaké jsou mezi nima i mladší děti jsou to profesionálové ve svém hudebním oboru. Moc děkujeme za umožnění takového zážitku. Stodský dudáčekObecenstvoP1310623P1310625 (2)P1310644received_1543940408998106